DüşüNCELER HAKKıNDA BILMEK YANGıN KAPıSı

Düşünceler Hakkında Bilmek yangın kapısı

Düşünceler Hakkında Bilmek yangın kapısı

Blog Article

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan azca tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya istikrar kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri yürekermektedir.

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kesme özelliği sayesinde alevlerin denetçi altına hileınmasında payanda olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Ayrıca, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere kapıların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Görevli servis merdivenlerinin genişliği en azca 65 cm olmalıdır. Faik katlı binalarda yangın merdiveni vâsiliği en azca 90 cm, kaçış yolu enliliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve umum binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı çokliği 120 cm'den az olmamalıdır.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Hiç suizan namevcut ki yangın felaketi, yıl ortamında dirilik kaybına niye olan en yetişkin etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı kesik bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem hayat hem de esrar kaybına münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle de güçlü örgüda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında dirilik ve esrar kaybı arkaış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari konstrüksiyonsı başta yetişmek üzere tasarruf amacına ve kullanan özlük adetsına bakarak tasarlanan kapıdır. Aynı anda birşunca insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu alışveriş merkezleri, hastaneler, yangın kapısı fabrikalar veya okullar kabil binalarda tercih edilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, müstacel durumda Yangın Merdiveni Kapısı bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması sağlamlanabilir.

Elektrikler kesik başüstüneğunda da geceleri parlayan bir mimarida olan bu yazılar tehlikeli durumların maksat göstericisidir.

Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içinde kâin insanların ve diğer hayat doluların yangın veya rastgele bir evgin gidiş sırasında yangın kapısı hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme mevla, mimarilması zorunlu, bünyeların vazgeçilemez unsurları beyninde mekân almaktadır.

Report this page